FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
mykonos-island-2

POSTIGNUT DOGOVOR

O NAČINU ULASKA GRAĐANA SRBIJE U GRČKU 

26.Januar.2021.

Grčki ministar turizma Haris Teokaris i naša lepa ministarka turizma Tatjana Matić su postigli dogovor na današnjem online sastanku i doneli neke zaključke!

Ovo je prevod zaključaka razgovora objavljen u Grčkim medijima a originalan tekst našeg ministarstva turizma možete pogledati pomoću linka na kraju stranice.

Grčki i srpski ministri turizma saglasili su se da potpišu memorandum o saradnji o tome kako srpski turisti ulaze u leto – od 1. maja oni sa potvrdom o vakcinaciji moći će da dođu. Uvođenje potvrde o vakcinaciji za dolaske turista iz Srbije u Grčku dogovorili su se tokom telekonferencije ministar turizma Haris Theocharis sa srpskom kolegom Tatjanom Matić.

Dvoje ministara su se složili da potpišu memorandum o saradnji koji će odrediti način na koji srpski turisti ulaze sledećeg leta.

Ministarstvo turizma Srbije u izjavi navodi da se sporazum odnosi na potvrdu o vakcinaciji koju će izdati nadležne zdravstvene vlasti u Srbiji. Konkretno, izveštava se da će svi državljani Srbije od 1. maja do 1. oktobra moći da posete Grčku ako donesu potvrdu o vakcinaciji. Oni koji nemaju odgovarajući sertifikat moći će da uđu u Grčku samo pokazujući negativni PCR test ili test antigena. Isti režim primenjivaće se i na Grke koji posećuju Srbiju.

„Otvaranje grčkih granica za naše građane tokom leta biće simbolična slika pune normalizacije našeg života i potvrda je dubokog i istinskog prijateljstva i odličnih bilateralnih odnosa između Srbije i Grčke“, rekla je Tatiana Matić po završetku telekonferencije sa ministrom turizma Harisom Theocharisom.

Ovde možete pogledati originalnu objavu ministarstva turizma Reapublike Srbije:  (KLIK NA LINK ) 

Da li da se pakujemo?  Ustvari, mnogi smo već spremni, jer  mornarska torba čeka pripremljena još od 2020 sezone 😉  🙂

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail