FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Razmišljate  da naučite da jedrite i postanete skiper?

Postoji mnogo razloga zbog čega bi bilo dobro da to i uradite. Jedrenje je izazovan sport koje donosi mnoga zadovoljsta, od kojih je jedno to da je neverovatno zabavno.

Bela jedra naspram plavog vedrog neba… osećaj svežine morskog vazduha… i lagani pokreti jedrilice dok seče talas. Zaljubljenici u jedrenje često kažu da je jedrenje više od sporta – to je stil života.

  • Dok je jedrenje dobar način da boravite i uživate u prirodi, takođe od vas zahteva da budete aktivni učesnici više nego bilo koja druga vrsta boravka na brodu. Kada naučite da jedrite, ne samo da ćete postati bliski sa svim aspektima jedrenja, već i sa tim kako se vaša jedrilica ponaša u odnosu na okruženje, počevši od vetra pa do svih ostalih vremenskih uslova. Zbog toga je jedrenje aktivnost koja vas ispunjava i može da pruži neverovatan osećaj ostvarenja.
  • Prećutno se smatra da je aktivna priroda jedrenja odlična rekreacija, kako za skipera tako i za njegove putnike odnosno posadu. Iako može da bude fizički zahtevno, istovremeno je i neverovatno opuštajuće. Jedrilice mogu da budu sjajno mesto za zabavu, bilo da je u pitanju lagani ručak ili slobodno vreme provedeno sa društvom ili porodicom.
  • Naučiti da jedrite, to ne mora da bude komplikovano. Da bi uhvatili vetar u svoja jedra potreban je prvi korak, a to je : završite obuku u  školi za skipere. Naučićete pravilno da jedrite, sidrite i sve ostale veštine koje su potrebne za uživanje u jedrenju, takođe da bi uživanje bilo potpuno ostvarićete i skipersku licencu , međunarodnu dozvolu za upravljanje jedrilicom. 

Time što postanete skiper, ne samo da ćete savladati novu veštinu, već ćete i poboljšati kvalitet života vas i vaših bližnjih.

Koji su vaši razlozi da naučite da jedrite?

Nemojte istu godinu živeti 75 puta i to zvati životom. Oslobodite vezove, putujte, istražujte… 

R.Sharma

– Z@branjeno kopiranje i objavljivanje celine ili delova sadržaja bez saglasnosti Kluba Kaptena. Pitajte, dozvolićemo –

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail