JEDRENJE JONSKO MORE

Lefkada, Itaka, Kefalonija, Megalisi

PROGRAM JEDRENJE JONSKO MORE

8 dana / 7 noći

Lefkada (marina Lefki) – Porto Kacikas – Vasiliki – Kefalonia – Fiskardo – Sami – Gastoli – Itaka – Megalisi – Scorpions – Nidri – Lefkas


Cenovnik programa jedrenje Jonsko more 2023

Pogledajte cene jedrenja, popuste i pogodnosti koje možete da ostvarite učlanjenjem u Klub Kapetana


PROGRAM

1. DAN SUBOTA

Lefkada, mesto Lefkas, ukrcavanje na jedrilicu u 17 časova i upoznavanje posade, snabdevanje zalihama, overavanje dokumentacije u kapetaniji i priprema za sutrašnji početak plovidbe. Večernji izlazak, noćenje na jedrilici.

2. DAN NEDELJA

Jutarnji polazak u otkrivanje lepota Lefkade. Prva na našem putu će biti prelepa plaža na Lefkadi, Porto Kacikas, poznata po svojoj lepoti zbog koje su mnogi putnici zavoleli Lefkadu. Uživanje ćemo nastaviti na plažama u blizini malog ribarskog mesta Vasiliki, ali tu nećemo biti sami zbog toga što je Vasiliki omiljena, nezaobilazna destinacija wind-surfera. Vasiliki je mesto našeg drugog noćenja na jedrilici.

3. DAN PONEDELJAK

Započinjemo plovidbu ka Kefaloniji. Dan provodimo na prelepim plažama ovog ostrva. Posle dana ispunjenog jedrenjem i uživanja na plažama pristajemo na Fiskardo, grčki Sent Trope, kako ga mnogi nazivanju. Nemojte da vas iznenadi ako u večernjem provodu prepoznate u društvu do vašeg stola neku od poznatih svetskih ličnosti koji redovno ovde dolaze. Posle noćnog provoda, odmor, provodimo treću noć na jedrilici uz ljuljuškanje morskih talasa koji nas uspavljuju.

4. DAN UTORAK

Buđenje, i dalje smo na Kefaloniji, ali sada plovimo ka mestu Sami. Ovo je mesto poznato po tome što je u njegovoj okolini snimljeno najviše kadrova filma “Mandolina kapetana Korelija”. Zato nam se i čini kao da smo ovde već ranije bili… Ali ima mesta koje nismo videli, a koje obavezno treba posetiti kao na primer poznatu pećinu o kojoj ste možda čuli, ali niste o njoj čuli priče našeg iskusnog skipera, kome je ona jedna od najdražih prirodnih atrakcija na Grčkim ostrvima. Četvrtu noć provodimo na jahti u mestu Sami.

5. DAN SREDA

Budjenje, polazimo za Gostoli, najveći grad Kefalonije posle svega što smo do sada videli na Kefaloniji nije potrebno pričati šta nas tamo očekuje. Danju lepota i uživanje, a uveče nezaboravan provod. To je Gostoli.

6. DAN ČETVRTAK

Jutarnje isplovljavanje za Itaku, čitali smo o tome ? Ovo ostrvo je rodno mesto Odiseja. Sada znamo na kakvom se pomorskom mestu nalazimo. Odisej nekada a sada mi ovde, šestu noć provodimo u mestu Kikoni na Itaki.

7. DAN PETAK

Isplovljavamo ka Megalisi, ponovo vetar u jedrima, dok posmatramo Onazisovo ostrvo Scorions, uživamo kao pravi hedonisti na plažama ostrva Megalisi. Sedmo veče provodimo u mestu Nidri.

8. DAN SUBOTA

Rani polazak za Lefkadu. Pre podne pristajemo u našu polaznu luku Lefkas. Doručak, sabiramo utiske sa krstarenja, lepota koje smo okusili i istorijskih mesta čiji smo sada i mi delić postali. Pakovanje u 10h, pozdrav, doviđenja i mirno more do novih avantura…

Cenovnik programa jedrenje Jonsko more 2023

Pogledajte cene jedrenja, popuste i pogodnosti koje možete da ostvarite učlanjenjem u Klub Kapetana

– Z@branjeno kopiranje i objavljivanje celine ili delova sadržaja bez saglasnosti Kluba Kaptena. Pitajte, dozvolićemo –