JEDRENJE KIKLADI 15 DANA

Mikonos, Paros, Ios, Santorini, Folegandros, Milos, Serifos, Sifnos, Egina

PROGRAM JEDRENJE KIKLADI

15 dana / 14 noći

Atina – Sunion – Siros – Mikonos – Paros – Ios – Santorini – Folegandros – Milos – Serifos – Sifnos – Egina – Atina


Cenovnik programa jedrenje Kikladi 2021.

Pogledajte cene jedrenja, popuste i pogodnosti koje možete da ostvarite učlanjenjem u Klub Kapetana


PROGRAM

1. DAN SUBOTA

Atina – marina Alimos, 17 časova ukrcavanje na jedrilicu, upoznavanje posade, snabdevanje zalihama i overa dokumentacije za plovidbu u kapetaniji. Polazak za Sunion na kome se nalazi Apolonov hram i gde je kažu najlepši zalazak sunca u kome je uživao i sam Apolon. Naše prvo noćenje na jedrilici provodimo ovde.

2. DAN NEDELJA

Polazimo za Siros. Celodnevno uživanje na plažama ćemo završiti večernjim izlaskom. Našu drugu noć na jedrilici provodimo na Sirosu.

3. DAN PONEDELJAK

Isplovljavamo za Mikonos, jedno od najatraktivnijih ostrva Kiklada. Posetićemo poznate plaže koje mame posetioce sa svih krajeva sveta. Uveče osetiti ukus nezaboravnog provoda na Mikonosu. Treću noć provodimo na jedrilici na Mikonosu.

4. DAN UTORAK

Samo jedan dan je prekratak da bismo otkrili sve tajne Mikonosa. Ovakva lepota zaslužuje da joj posvetimo dva dana našega putovanja, zato provodimo jos jedan dan na Mikonosu. Četvrtu noć na jedrilici provodimo ovde.

5. DAN SREDA

Nastavljamo plovidbu za Paros, gde posle uživanja na plažama provodimo našu petu noć na jedrilici.

6. DAN ČETVRTAK

Isplovljavamo za ostrvo Ios. Celodnevno uživanje na plažama ćemo završiti večernjim izlaskom. Šestu noć jedrenja ćemo provesti na našoj jedrilici na ostrvu Ios.

7. DAN PETAK

Isplovljavamo za Santorini. Za današnje uživanje na plaži preporučujemo Crvenu plažu, njeno ime sve govori i sigurni smo da ste upoznati da je s razlogom tako nazvana. Posle noćnog provoda na Sntoriniju provodimo našu sedum noć na jedrilici.

8.DAN SUBOTA

Hej na Santoriniju smo, ostaćemo i danas na ovom raju na zemlji, uživaćemo u pogledu i igri boja koja nas okružuje, posetićemo nezaobilaznu Crnu plažu. Plovićemo do najlepših mesta i uvala, s mora se najbolje vidi da je sva ova lepota ustvari stvorena u grotlu starog ugašenog vulkana. Mnogi od nas su gledali filmski hit u kome Anđelina Džoli spasava svet upravo na ovim plažama. Posle večernjeg provoda našu osmu noć na jedrilici takođe provodimo na Santoriniju.

9. DAN NEDELJA

Isplovljavamo ka još jednom biseru Kiklada, posetićemo ostrvo Floregandros. Još jedno od ostrva nadaleko čuveno po lepotama koje pruža posetiocima, a koje je nepravedno zapostavljeno zbog svog poznatijeg “komšije” Skiatosa. Ostaje vam da sami procenite da li smo u pravu kada ovo kažemo. Posle uživanja na plažama i upoznavanja sa ostrvom, prepuni novih utisaka provodimo našu devetu noć.

10. DAN PONEDELJAK

Ujutru isplovljavamo za ostrvo Milos. Jedno od ostrva nadaleko čuveno po lepotama koje pruža posetiocima. Našu desetu noć prvodimo na jedrilici na ostrvu Milos.

11. DAN UTORAK

Polazimo za Serifos. Obilazak skrivenih plaža i uvala na Serifosu , koji  svoje lepote otkriva jedino iskusnim mornarima koji znaju kako ih pronaći. Kupanje, plivanje, sunčanje, celodnevno uživanje. Posle večernjeg izlaska provodimo na Serifosu našu jedanaestu noć na jedrilici.

12. DAN SREDA

Isplovljavamo za Sifnos. Još jedan od manje poznatih bisera koje kriju Kikladi, koji ćemo sada otkriti jer naravno da nećemo dopustiti da nam promaknu ovakve lepote. Uveče sabiramo utiske i provodimo dvanaestu noć na našoj jedrilici.

13. DAN ČETVRTAK

Isplovljavamo za Kitnos. Jedno od niza ostrva Kiklada ali opet jedinstveno na svoj neponovljiv način. Iskusni jedriličari kažu da Kitnos nikada nije dva puta isti ma koliko puta ga posetili. Ovde provodimo trinaesto noćenje.

14. DAN PETAK

Polazimo ka ostrvu Egina. Na ovom ostrvu se nalazi manastir Svetog Nektarija isceljitelja, koji pohode ljudi svih veroispovesti iz celoga sveta tražeći pomoć za najteže bolesti. Postoje mnoga svedočanstva o isceljenju koje su mnogi ovde doživeli.

Pored poznatih plaža koje ćemo posetiti preko dana nesmemo propustiti ni večernji provod. Za sedmo veče našeg krstarenja odabrali smo ostrvo koje pruža najbolji noćni provod. Krem Atine je na Egini. Atinjanin koji drži do sebe vikende i slobodno vreme provodi na ovom mondenskom ostrvu. Četrnaestu noć na jedrilici provodimo na Egini.

15. DAN SUBOTA

Rani polazak za Atinu. U marinu Alimos stižemo u prepodnevnim satima, doručak, pakovanje i pozdrav. Doviđenja i mirno more do novih avantura…

Cenovnik programa jedrenje Kikladi 2021.

Pogledajte cene jedrenja, popuste i pogodnosti koje možete da ostvarite učlanjenjem u Klub Kapetana

– Z@branjeno kopiranje i objavljivanje celine ili delova sadržaja bez saglasnosti Kluba Kaptena. Pitajte, dozvolićemo –